Forskning og uddannelse | Visitnordvestjylland

Forskning og uddannelse

Klimatorium vil være en søjle for forskning og uddannelse indenfor klimaudfordringer vedrørende vand.
Formålet med Lemvig Klimatoriums forskningsprojekter er at finde specifikke løsninger på udfordringer. Forskningsprojekternes resultater omsættes til produkter af virksomheder som samtidig skaber arbejdspladser og formidler viden.
Der vil blive oprettet en minicampus for forskning og ingeniørstudier under VIA University, som vil fungere som omdrejningspunkt for projekter inden for klima, vand, energi, miljø samt cirkulær økonomi.
Gymnasier samt handelsskoler vil blive inddraget i Klimatorium, så der skabes samspil imellem forskning og læringsmiljø.
Lemvig Vand og Spildevand A/S vil være en aktiv medspiller i at definere de klimaudfordringer klimatoriet skal arbejde med.

Nuværende forskningsprojekter:
VUDP projektet Optimering af filterskyl ved hjælp af geofysik, i samarbejde med Via University College og Aarhus Universitet.
VUDP projektet Strategisk monitorering af ledninger med satellitdata, i samarbejde med Via University College og Rambøll.

 

Om Klimatorium

Klimatorium i Lemvig er en del af Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC) som er et 6-årigt klimaprojekt, der forløber frem til 31. december 2022.